Pyörrevirtapumput

JKS- ja HJKS-pyörrevirtapumput

Erittäin väljäsolaiset JKS- ja HJKSpyörrevirtapumput soveltuvat viemäri-, sakka- ja jätevesipumpuiksi. Kumitettuina tai muulla tavoin pintakäsiteltyinä pumput kestävät hyvin kovaa ja kuluttavaa käyttöä.

Erittäin väljäsolaiset ja pitkärunkoiset pyörrevirtapumppumme soveltuvat moniin käyttötarkoituksiin. Niillä onnistuvat esimerkiksi jäte- ja viemärivesien, sekä teollisuuden erilaisten sakkojen pumppaus ja siirto. Myös monet partikkeleja sisältävät vaikeat massat voidaan pumpata ilman repimistä ja hienontamista.

JKS- ja HJKS-pyörrevirtapumpuissa on juoksupyörä, joka saa aikaan voimakkaan pyörteen. Se tempaa mukaansa kaiken, mikä mahtuu imuaukosta sisään. Rakenteeltaan pumput ovat yksisiipisiä, pitkärunkoisia uppopesäpumppuja.

Pintakäsittelynsä ansiosta pumppu kestää kovaa ja kuluttavaa käyttöä. JKS- ja HJKS-pyörrevirtapumpuissa ei ole rakenneosia, joihin kuitumaiset ainekset voisivat kietoutua, eikä ahtaita, tukkeutumaherkkiä kohtia.

Materiaalit

HJKS: Kaikki nesteen kanssa tekemisiin joutuvat osat ovat haponkestävää terästä (EN1.4404, AISI 316) ja pinta on peittauskäsitelty.

JKS: Nesteen kanssa tekemisiin joutuvat osat ovat pintakäsiteltyä terästä (kuulasinkous, rautafosfatointi ja polyesteripulverimaalaus (SFS 5225 SP 40/1-Fe Sa2½Fo, pulverisävy RAL 5003).

JKS ja HJKS

 • Juoksupyörä haponkestävää terästä
 • Juoksupyörän akseli; haponkestävää terästä
 • Tiiviste: piikarbidi-liukurengastiiviste, runko-osat haponkestävää terästä
 • Pumppupesäke, puristettua teräslevyä (JKS) tai haponkestävää teräslevyä (HJKS)

Käyttökohteet

 • Jäte- ja viemärivesien sekä teollisuuden nesteiden ja sakkojen pumppaaminen
 • Kiinteitä partikkeleja sisältävien nesteiden pumppaus
 • Vaikeiden massojen pumppaus
 • Kiinteitä isoja partikkeleita sisältävien sakkojen ja massojen pumppaus
 • Sellaisissa paikoissa ja prosesseissa, joissa pumpattavan nesteen sisältämiä kiinteiteä kokkareita ei välttämättä tarvitse repiä ja hienontaa.
 • Kumitettuna tai muulla tavoin pintakäsiteltynä pumppu kestää kovaa kuluttavaa käyttöä varsin hyvin.

Rakenne

Juoksupyörän aikaansaama voimakas pyörre tempaa mukaansa kaiken, mikä mahtuu imuaukosta sisään. JKS- ja HJKS-pumput ovat rakenteeltaan yksisiipisiä, pitkärunkoisia uppopesäpumppuja. Ei rakenneosia, joihin kuitumaiset ainekset voisivat kietoutua eikä ahtaita tukkeumaherkkiä kohtia. Juoksupyörä vain “hipaisee” pyörteessä kulkeutuvia kiinteitä partikkeleita. Pumput kestävät kohtuudella hörppäys- ja kuivakäyttöä. Vierintälaakerit laakeripesässä ja öljyvoitelu. Tiivisteenä toimii orkealuokkainen keraaminen liukurengastiiviste (piikarbidi-pinnat).

1. Moottori on suojassa nestekosketukselta
2. Vakiovarusteena joko nostosanka tai sääsuoja
3. Joustava kytkin
4. Öljyvoitelu
5. Vierintälaakerointi
6. Joustava pitkä erikoisteräksestä tehty käyttöakseli
7. Tietyt vakiomitat
8. Nousuputki lisävaruste. Irroitettavissa asennyslevystä
9. Piikarbidi-liukurengastiiviste ja vierintälaakerit laakeripesässä
10. Pumppupesäke on puristettua teräslevyä (JKS) tai haponkestävää teräslevyä (HJKS).
11. Tilauksesta voidaan toimittaa varustettuna imuputkella.

Tuottokäyrät

Pyörrepumpun tuottokäyrät

Tekniset tiedot

jks ja hjks pyörrepumppujen tekniset tiedot

Mittapiirrokset

JKS ja HJKS - pyörrevirtapumput mittapiirrokset

Laatu ja dokumentit

Jokainen pumppu koeajetaan ja lopputarkastetaan ennen toimitusta. Noudatamme ISO-9001 mukaista laatujärjestelmää. Toimitus sisältää suomen- ja/tai englanninkieliset asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet.KKS- ja HKKS-pyörrevirtapumput

Lietepumput kaikkiin olosuhteisiin

Erittäin väljäsolaiset KKS- ja HKKSpyörrevirtapumput soveltuvat viemäri-, sakka ja jätevesipumpuiksi. Kumitettuina tai muulla tavoin pintakäsiteltyinä pumput kestävät hyvin kovaa ja kuluttavaa käyttöä.

Kuiva-asenteiset ja erittäin väljäsolaiset pyörrevirtapumppumme ovat toimiva vaihtoehto viemäri-, sakka- ja jätevesipumpuiksi. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi teollisuudessa vaikeiden massojen ja hiekan pumppaukseen. KKS- ja HKKS-pumput opivat
hyvin prosesseihin, joissa kiinteää ainesta ei välttämättä tarvitse repiä ja hienontaa.

KKS- ja HKKS-pyörrevirtapumput asennetaan putkiston väliin tai esimerkiksi säiliön alareunaan. Juoksupyörä saa aikaan pyörteen, joka tempaa mukaansa kaiken materiaalin, joka mahtuu imuaukosta sisään.

Materiaalit

HKKS: Kaikki nesteen kanssa tekemisiin joutuvat osat ovat haponkestävää terästä (EN 1.4404, AISI316) ja pinta on peittauskäsitelty.

KKS: Nesteen kanssa tekemisiin joutuvat osat ovat pintakäsiteltyä terästä (kuulasinkous, rautafosfatointi ja polyesteripulverimaalaus (SFS 5225 SP 40/1 -Fe Sa1/2Fo, pulverisävy RAL 5003).

KKS ja HKKS

 • juoksupyörä; haponkestävää terästä
 • juoksupyörän akseli; haponkestävää terästä
 • tiiviste; piikarbidi-liukurengastiiviste, runko-osat haponkestävää terästä
 • pumppupesäke; puristettua teräslevyä (KKS) tai haponkestävää teräslevyä (HKKS)

Käyttökohteet

 • Jäte- ja viemärivesien pumppaus
 • Teollisuuden sakkojen ja nesteiden siirto
 • Kiinteiden kokkareiden ja hiekan pumppaus
 • Vaikeiden massojen pumppaus
 • Kiinteitä isoja partikkeleita sisältävien sakkojen tai massojen pumppaus
 • Sellaisissa paikoissa ja prosesseissa, jossa pumpattavan nesteen sisältämiä kiinteitä kokkareita ei välttämättä tarvitse repiä tai hienontaa
 • Kumitettuna tai muulla tavoin pintakäsiteltynä pumppu kestää kovaa kuluttavaa käyttöä varsin hyvin.

Rakenne

KKS ja HKKS pyörrepumppujen rakenne

Asennetaan putkiston väliin tai esim. säiliön alareunaan. Juoksupyörän aikaansaama voimakas pyörre tempaa mukaansa kaiken, mikä mahtuu imuaukosta sisään. KKS- ja HKKS-pumput ovat rakenteeltaan yksisiipisiä kuiva-asenteisia pumppuja. Ei rakenneosia, joihin kuitumaiset ainekset voisivat kietoutua eikä ahtaita tukkeuma herkkiä kohtia. Juoksupyörä vain “hipaisee” pyörteessä kulkeutuvia kiinteitä partikkeleita. Kestää kohtuudella hörppäys- ja kuivakäyttöä. Vierintälaakerit laakeripesässä, öljyvoitelu. Tiivisteenä korkealuokkainen keraaminen liukurengastiiviste (piikarbidipinnat). Kätevät, helposti vaihdettavat varaosapaketit. Ei erikoistyökaluja. Lisävarusteena mahdollisuus saada joko nostosangat tai sääsuoja moottoria varten.

1. Öljyvoitelu
2. Joustava kytkin
3. Öljyn pinnankorkeuden tarkistus
4. Piikarbidi-liukurengastiiviste ja vierintälaakerit laakeripesässä
5. Pumppupesäke on puristettua teräslevyä (KKS) tai haponkestävää teräslevyä (HKKS)
6. Erittäin väljäsolainen rakenne
7. Ruuvikiinnitys jaloista tukevaan perustukseen

Tuottokäyrät

Katso tuottokäyrät ylempää, kohdasta JKS-pumput.

Tekniset tiedot

KKS ja HKKS pyörrepumppujen tekniset tiedot

Mittapiirrokset

KKS ja HKKS – pyörrevirtapumput mittapiirrokset

Laatu ja dokumentit

Jokainen pumppu koeajetaan ja lopputarkastetaan ennen toimitusta. Noudatamme ISO-9001 mukaista laatujärjestelmää. Toimitus sisältää suomen- ja/tai englanninkieliset asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet.

Pyydä tarjous
^ Takaisin ylös