Finprofile Kaarjoki Macring

Vapaa-akselipumput

Vapaa-akselipumput vaikeisiin olosuhteisiin

HJTL-pumput soveltuvat vaikeiden olosuhteidenerikoispumpuiksi. Niissä ei ole laakereita eikä tiivisteitä asennuslevyn alapuolella.

Mamec Oy:n HJTL-vapaa-akselipumput on suunniteltu erityisen vaativien materiaalien pumppaamiseen. Ne soveltuvat esimerkiksi maalien, liimojen, liuottimien ja kuumien happojen (mm. rikkihappo) kanssa työskentelyyn. Vapaa-akselipumppu on ensisijainen valinta myös silloin, kun prosessissa ei pumpattavaan nesteeseen saa tulla pisaraakaan öljyä. HJTL-pumput ovat rakenteeltaan yksisiipisiä, pitkärunkoisia uppopesäpumppuja. Nesteessä olevassa pumppuosassa ei ole lainkaan laakereita tai tiivisteitä – ne on sijoitettu asennuslevyn yläpuolella olevaan laakeripesään.

Kaikki HJTL-vapaa-akselipumput voidaan varustaa imuputkilla, jotka asennetaan tehtaallamme pesäkkeen alle.

Pyydä tarjous

Materiaalit

Kaikki nesteen kanssa tekemisiin joutuvat osat ovat haponkestävää terästä (EN 1.4404, AISI316) ja pinta on peittauskäsitelty. Asennuslevyn yläpuolella oleva laakeripesä on ainoastaan pintakäsiteltyä terästä. Kuulasinkous, rautafosfationti ja polyesteripulverimaalaus (SFS 5225 SP 40/1 -Fe Sa2½, pulvelisävy RAL 5003. HJTL-pumppu on mahdollista valmistaa erikoistilauksesta myös erikoishaponkestävästä teräksestä (904L, 2RK65).

Rakenne

HJTL-pumput ovat rakenteeltaan yksisiipisiä, pitkärunkoisia uppopesäpumppuja. Nesteessä olevassa pumppuosassa ei ole laisinkaan laakereita eikä tiivisteitä. Juoksupyörä ja akseli on tarkasti tasapainotettu ja pyörivät “vapaina”. Laakerointina vierintälaakerit laakeripesässä asennuslevyn yläpuolella (HJTL 71…73). Tiivisteenä nesteessä vain tiivistetukirengas. Ei vaaraa öljyn pääsemisestä pumpattavan tuotteen joukkoon Kaikki HJTL-pumput voidaan varustaa imuputkilla, jotka asennetaan
tehtaallemme pesäkkeen alle. Imuputkea käytettäessä on huomioitava, että nestepinnan tulee ulottua pesäkkeen yläpuolelle pumppauksen alkaessa. Imuputken käytöllä on luonnollisesti myös tuottoon ja nostokorkeuteen pienentävä vaikutus.

1. Moottori on suojassa nestekosketukselta
2. Laakeripesä on aina nestepinnan yläpuolella. Pumpatessa hyvin kuumia nesteitä laakeripesä varustetaan vesijäähdytyksellä.
3. Vapaasti pyörivä ja erittäin tarkasti tasapainotettu akseli. Vakiopituudet 0.5 m, 0.8 m, 1.0 m ja 1.3 m
4. Pumppupesäke on haponkestävää tai tilauksesta erikoishaponkestävää teräslevyä.
5. Vapaasti pyörivä erikoisrakenteinen juoksupyörä. Vain tukilaakerointi.
6. Tilauksesta voidaan toimittaa varustettuna imuputkella.

hjtl-vapaa-akselipumput-rakenne

Käyttökohteet

  • Pohjavesipumppuna
  • Maalien, liimojen ja liuottimien pumppaus
  • Kylmien ja kuumien happojen pumppaus
  • Kylmien ja kuumien emästen pumppaus
  • Leikkuu- ja jäähdytysnesteiden pumppaus (työstö- ja hiomakoneet)
  • Pintakäsittelylaitosten nesteiden pumppaus
  • Lasitteiden pumppaus
  • Pumppaus prosesseissa, joissa pumpattavaan nesteeseen ei saa sekoittua ollenkaan öljyä

hjtl-vapaa-akselipumput-tuottokayrat

Laatu ja dokumentit

Jokainen pumppu koeajetaan ja lopputarkastetaan ennen toimitusta. Noudatamme ISO-9001 mukaista laatujärjestelmää. Toimitus sisältää suomen- ja/tai englanninkieliset asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet.

Pyydä tarjous