Finprofile Kaarjoki Macring

Ratko

Luotettavat ja jäätymättömät Ratko-pumput

Pohjolan olosuhteet vaativat pumpulta luotettavaa toimintaa kovissakin pakkasissa. Mamec Oy:n Ratko-pumput on kehitetty ratkaisemaan vesipulmat kaikissa kohteissa.


Ratko-kaivopumput

Ratko-kaivopumppujen toiminta perustuu sääsuojalla varustettuun sähkömoottoriin, joka sijaitsee kaivon kannella. Ratkaisun ansiosta asennuskohteessa ei tarvita erillistä pumppuhuonetta, eivätkä käyntiäänet kuulu sisätiloihin.
Pumppuosa asennetaan akselin avulla veden alle (noin 30 cm kaivon pohjasta). Tämä estää jäätymisen sekä poistaa imuvaikeudet ja siemenveden tarpeen. Tuloputki kaivetaan routarajan alapuolelle tai eristetään siten, ettei se jäädy.

Valmistusmateriaalit

Juoksupyörien akseli ruostumatonta terästä. Moottorin ja pesäkkeen välinen akseli erikoisterästä, jonka suojaputki on sinkitty. Juoksupyörät mallista riippuen ovat lujitemuoviseosta tai pronssiseosta. Pesäkkeet ovat valurautaa.

Ratko-uppopumput

Avo- ja porakaivoihin sopivat Ratko-uppopumput ovat jäätymättömiä, luotet-tavia ja helppoja asentaa. Pumppu on äänetön sekä sisä- että ulkotiloissa ja sen rinnalle voidaan toteuttaa jäätymätön, tyhjäksivaluva vesijohto.

Ratko-uppopumppu upotetaan kaivoon kannatusvaijerin avulla. Erillistä pumppuhuonetta, siemenvettä tai pohjaventtiiliä ei tarvita. Koska pumppuosa on jatkuvasti vedessä, ei jäätyminen ole mahdollista.

Uppopumppumme sopivat kaikkiin avokaivoihin sekä 4 ja 6 tuumaisiin porakaivoihin. Kehitystyömme ansiosta jäätymätön vesijohtojärjestelmä voidaan asentaa myös kohteisiin, missä muoviputkea ei voida kaivaa riittävän syvälle.

Vakiotoimituksen sisältö

  • Uppopumppu
  • 10 m sähkökaapelia
  • 10 m ruostumatonta teräsvaijeria
  • Tarjoamme Ratko-uppopumppuihin myös monia lisävarusteita.

Laatu ja dokumentit

Kaikki Ratko-pumput tarkastetaan huolellisesti ennen toimitusta. Noudatamme ISO-9001 mukaista laatujärjestelmää. Toimitus sisältää suomen- ja/tai englanninkieliset asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet.

Tekniset tiedot

Ratko-pumppujen tekniset tiedot

Mikäli vesi loppuu käytön aikana, Ratko-pumppu kestää kohtuudella kuivakäyntiä. Akseleita toimitetaan 0,3 metristä aina kuuteen metriin. Jatkoholkeilla akselileita voi jatkaa aina haluttuun syvyyteen saakka.

Pyydä tarjous