Finprofile Kaarjoki Macring

Contmixer

Smidiga modulomrörare för containers och små behållare

Contmixer är en serie modulomrörare som är speciellt framtagna för blandning av vätskor i transportcontainrar. Tack vare sin utmärkta anpassningsbarhet kan dessa omrörare även användas med öppna behållare och behållare lock. Omröraren kan då förses med kantfäste, fästplatta eller monteringsställning.

Contmixer har en enkel konstruktion som är enkelt att anpassa efter dina behov. Contmixer lagerhus fästes i containern med 2” gänga utan extra utrustning eller på större gängor eller lock med skivmuttrar (2 st.).

Contmixer finns att få i både fast och kapat utförande. I kapat utförande ger omröraren radikala fördelar med vissa vätskor och objekt. Alla containrar/behållare kan förses med omrö-rarelement medan motorn monteras med Camlock på den container där omrörning ska ske.

Användningsområden

  • Livsmedelsindustrin
  • Chokladomrörning
  • Målarfärgomrörning
  • Jordbrukskemikalier
  • Gruvnäringstillsatser
  • Lösningsmedel
  • Tryckfärger
  • Lim

Hållbar konstruktion

Contmixer är konstruerad för hållbarhet. Lagerhuset är försett med 2 st. spårkullager, en separat inneraxel och en flexibel koppling. Lagren skyddas mot vätska med axeltätning. Lämpar sig inte i standardutförande för tryckbehållare. Varje omrörare balanseras och testkörs vilket garanterar vibrationsfri drift. Omrörarelementen justeras smidigt med axeln med steglöst konmutterfäste. Detta gör det även möjligt att montera ett flertal omrörarelement på valfria platser på axeln.

Material

Samtliga komponenter som kommer i kontakt med vätska samt lagerhuset är tillverkade av syrafast stål (EN 1.4404). Kan även tillverkas av andra specialmaterial på beställning (t.ex. SAF 2205, 904L eller 254SMO). Driftaxeln tillverkas av slipat syrafast stål, EN 1.4404.

Motorer

Omrörarna levereras med IEC-standardiserade flänsmotorer, kuggväxelmotorer, tryckluftsmotorer eller hydraulmotorer. Finns även i ATEX-utförande samt med annan spänning än standard.

Testning, kvalitet och dokumentation

Varje omrörare bl.a. balanseras, slut besiktigas och testkörs på fabriken före leverans till kunden. Vårt företag följer ett ISO-9001 kvalitetssäkringssystem. Monterings-, bruks- och serviceinstruktioner på finska, svensk och engelska ingår. Vi tar ut en avgift för andra instruktioner.

Måttritningar

Måttritningar contmixer

Kontakta oss